مراحل اصلی تولید زیورآلات طلا

معمولا برای تولید زیورآلات طلایی از روش های بسیار متنوعی استفاده می شود اما در مجموع مراحل مشترکی بین این روش ها وجود دارد که آشنایی با آنها خالی از لطف نیست و اطلاع از آنها می تواند شما را بیشتر به آویز، گردنبند، دست بند یا گوشواره دلخواه تان نزدیک کند.

۱۰ مرحله اصلی و تقریبا مشترک در تولید زیورآلات طلا عبارتند از:

  • ایده پردازییکی از مهمترین مراحل در تولید زیور آلات و شاید مهمترین آنها مرحله ایده پردازی است. در واقع طلا ساز تلاش می کند تا با آشنایی با آداب و رسوم، فرهنگ، علایق  و روحیات ملل مختلف و قومیت ها و خرده فرهنگ ها زیوری را تولید کند که بیشتر مورد توجه عموم قرار بگیرد. برای مثال در ایران ما سلیقه مردم در مناطق جنوبی و شمالی ، شهری و روستایی در خرید طلا بسیار متنوع است. حتی گاها در میان قومیت های مختلف نیز سلایق بسیار متفاوتی برای انتخاب یک اثر هنری ساخته شده از فلز طلا وجود دارد. برای مثال در محیط های شهری مدرن تولیدات مینیمال ظریف و یا مربوط به برندها بیشتر مورد توجه قرار می گیرد. در شهر‌های جنوبی ایران طلای زرد با وزن بالا پسند می‌شود و حتی بعضی شهرها مانند یزد، تبریز ، زاهدان ، سنندج و مشهد نیز مدل های کاملا منحصر بفرد خود دارند.  یکی دیگر از پارامترهایی که بسیار در تولید زیورآلات مورد توجه قرار می گیرد سن افراد است. یک مثال بسیار مشهود تاثیر سن در خرید زیورآلات بی تمایلی نسل جوان به خرید النگو و استقبال گسترده از دستبندهای فانتزیست.
  • طراحی سه بعدییکی از پیچیده ترین مراحل تولید زیور آلات طراحی سه بعدیست . عمده پیچیدگی این بخش به لزوم آشنایی طراح با مراحل پرینت، مخراج کاری و ریختگی مربوط می شود و از سوی دیگر دقت طرح ها گاها باید به اندازه چند میکرو متر یا نانومتر باشد. از سوی دیگر زیبایی و کیفیت یک انگشتر، دست بند یا گردنبند ارتباط معناداری با ساپورت گذاری درست در مرحله طراحی دارد.
  • قالب‌سازی سه بعدیدر مرحله قالب سازی همانطور که گفتیم از دستگاه پرینتر سه بعدی استفاده می‌شود. رزینی که در این دستگاه استفاده می‌شود، هرچه کیفیت بالاتری داشته باشد کیفیت قالب نهایی نیز بهتر می‌شود.
  • ریخته گری : در ریخته گری، موم توسط حرارت فلز طلای ذوب شده از قالب خارج شده و طلای مذاب در قالب جایگزین می‌شود تا زیور مورد نظر ساخته شود. موم با کیفیت در مرحله قبل باعث می شود که کیفیت کار در مرحله ریختگی تا حد قابل قبولی بالا برود. قالب هم معمولا از گچ طراحی ریختگی ساخته میشود که قابلیت شکل پذیری بسیار بهتری نسبت به گچ‌های معمولی دارد.
  • سوهان کاری و پولیش کاری ابتداییزیوری که از قالب خارج می شود معمولا دارای زائده های بسیار ریزیست که از بین بردن آنها تاثیر بسزایی در کیفیت تولید نهایی دارد. معمولا هنرمند طلا ساز در این مرحله با سوهان کاری زیور جلوه بیشتری به آن می دهد.
  • مخراج کاریمخراج کار فردیست که سنگ های اتم یا سنگ های گرانبهایی چون برلیان و یاقوت را با مهارت و ظرافت خاص بر روی خروجی قالب قرار می دهد. مخراج کار با ابزارهای بسیار ظریف مانند مته های بسیار کوچک و با استفاده از انعطاف فلز طلا سنگ ها را به گونه ای که بیشترین پایداری را داشته باشند بر روی زیور آلات قرار می دهند.
  • پرداخت و پولیش کاری نهایی : دستگاه های بسیار متنوعی در صنعت طلا و جواهر وجود دارد که مهمترین وظیفه آنها پرداخت و تمیزکاری زیورآلات است. دستگاه بخار طلا، حمام التراسونیک، دستگاه پرداخت طلا و پولیش هیدروژن از جمله ادوات ست که در این مرحله به کار می رود.
  • آبکاری طلاآبکاری طلا یا آب طلا روی فلزات و زیور آلات در واقع یک روش برای جلوگیری از خوردگی و تغییر رنگ است. طلای ۲۴ عیار معمولا آب طلای درخشان و براقی ایجاد می‌کند. روکش آب طلا، ترکیبی از طلا و سایر فلزات است که روی زیور کشیده میشود تا مانع از تغییر رنگ یا خراب شدن این فلزات شود. همچنین یکی از بهترین روش ها برای آبکاری طلا استفاده از فلز رودیوم است که به دلیل مقاومت بالا در برابر اکسید شدن بسیار شایع و مقبول است.
  • برش لیزر: فناوری لیزر چند سالیست که وارد صنعت تولید طلا و جواهر شده است و از دستگاه های برش لیزر برای برش زدن ورقه های نورد شده طلا با ضخامت خاص استفاده می شود. از لیزر نه تنها برای برای تولید زیورآلات دو بعدی و سه بعدی استفاده می شود بلکه لیزر ها در حکاکی اسامی و نمادها بر روی انگشتر، دست بند و آویز ها کاربردی گسترده دارند.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *