
قواعد خرید و فروش طلای دستدوم
خرید و فروش طلای دست دوم به دلیل ماهیت سرمایه گذاری زیورآلات در چند سال اخیر بسیار رواج پیدا کرده است. خرید و فروش در بازار طلای دست دوم قواعدی دارد که عدم آگهی از آن می تواند ضرر و زیانی را به خریدار و فروشنده تحمیل کند. در این مطلب تلاش می کنیم قواعد حاکم بر این بازار را به صورت خلاصه مرور کنیم.
در هنگام خرید و فروش طلای دست دوم به چهار قاعده ذیل حتما توجه کنید:
- فاکتور طلا را حتما به همراه داشته باشید: فاکتور طلا مهمترین سند تایید مالکیت شما بر زیورآلات مورد معامله است. فاکتور نه تنها مالکیت شما بر کالای مورد معامله را تایید می کند بلکه تاحدودی تایید کننده اصالت آن کالاست چرا که با وجود فاکتور مشخص می شود که شما زیور مورد نظر را در بازار رایج تهیه کرده اید و تبعیت کالای شما از قواعد حاکم بر بازار از جمله تی کارگاه سازنده زیور و نظارت اتحادیه بر عیار آن تا حدودی اثبات می شود.
- قیمت خرید توسط طلافروش اینگونه محاسبه می شود : قیمت ۱ گرم طلای ۱۸ عیار ضربدر ۷۴۰ و حاصل ضرب تقسیم بر ۷۵۰
- طلای دست دوم با این فرمول به مشتری فروخته می شود : فروش طلای دست دوم به جای طلای نو ممنوع است لذا به محض آنکه شما زیور طلایی را خریداری میکنید قواعد بازار دست دوم بر آن حاکم میشود. مهمترین قاعده این است که سود و اجرت فروشنده از فاکتور کسر و معدل ارزش طلا به شما پرداخت میشود. در هنگام خرید طلای دست دوم نیز به هیچ عنوان نیازی به پرداخت اجرت نیست و تنها باید مالیات و سود جزیی فروشنده پرداخت شود. کارمزد فروش طلای دست دوم معمولا ۴ تا ۷ درصد و مالیات بر ارزش افزوده نیز ۹ درصد و کاملا ثابت است.
- چه طلایی بخریم تا بیشتر سود کنیم : اگر هدف شما از خرید زیور سرمایه گذاری است باید زیورآلاتی را بخرید که اجرت کمتری دارند. معمولا زیورهایی که سنگ های تزیینی کمتری دارند اجرت پایین تری دارند. اگر طلای شما نگین اتمی یا هر نوع نگینی که ارزش چندانی ندارد، در ساخت خود داشته باشد، در زمان فروش وزن آن از قطعه طلای شما کم خواهد شد. خرید طلای دست دوم نیز به دلیل در کار نبودن پرداخت اجرت و بواسطه سود محدود فروشنده توجیه اقتصادی قابل قبول تری دارد.